Værelse 1-0-1

 

 

 

Værelse 1-0-1

5 trin nede ligger Værelse 1-0-1 let gemt, let glemt, ”in the trenches”. Lige udenfor vinduet huserer et lyskryds og et byrum, der som en kugle af spejlfragmenter kaster et orgie af nonstop stop-and-go-lyd og -lys af sig, tegn for samvær og bevægelse, der tændes og slukkes, tændes og slukkes.

 

 

 

I Værelse 1-0-1 er en maskine bygget af levn fra livet forrige sommer. Der er luft og luftkegler i værelset, som var det orgelpiber. Men det er ikke lydlige toner, der blæser rundt i rummet, det er visuelle markeringer. Det er tegn i bevægelse. Tegnene kan stoppes – og de kan få lov til at fortsætte. Tænd-sluk-tænd. 1-0-1. De bliver til koder, til meddelelser, der blinker og signalerer derudad med troen på en modtager.

 

 

 

I Værelse 1-0-1 står et kor af blæsere. Med luftformende og luftførende aggregater (af patentbånd, bolte og møtrikker) rettes luftstrømme mod et lystelegrafisk instrument, der i kraft af en rotor og luftstrømmene bevæger sig rundt og rundt. Lyskilder – både fra gaden og inde fra rummet – er rettet mod instrumentet, og reflekser, potentielle signaler og tegn, kastes rundt i rummet og gennem vinduet ud i byrummet lige udenfor.

 

 

 

 

 

 

Om aftenen, når lyset er dæmpet både ude og inde, får værelset nyt liv. Lystelegrafen får særligt markerede og ekstra refleksioner at arbejde med. Maskinen er ”wired up” i værelset – og i bygningen – via en væg og pc-kabler og -ledninger.

 

 

 

Værelse 1-0-1

 

Room 1-0-1

 

 

2011.

 

 

CLICK photos for slides / /